Azerbaycan Devlet Denizcilik Akademisi



Denizin sonsuz maviliğine tutkuluysan eğer ve uzak diyarlara yolculuklar yaparak kariyer yapmak istiyorsan Azerbaycan Denizcilik Akademisi tam sana göre…

Okumak istediğin okul bugüne kadar nasıl aşamalardan geçmiş öğrenmek ister misin?

Azerbaycan Devlet Denizcilik Akademisi Kasım 1881 yılında kurulmuştur. 1896 yılında denizcilik sınıfları bünyesinde mekanik kursu (sonraları gemi mekanik okulu) açıldı. Birçok Azerbaycan denizcileri eğitimini burada almıştır.
1 Temmuz 1902 yılında Bakü uzak yolculuklar okulu kuruldu ve aynı zamanda okulun bünyesinde hazırlık kursları düzenlendi. 1925 yılında ilk defa olarak, okulda teknik bölüm açıldı. 1930 yılının Mart ayında hükümetin sanayi teknik alanlarının yeniden düzenlenmesi hakkında karar uyarınca 1 Eylül 1930 yılında Bakü su yolları tekniği, 1944 Martında ise Bakü denizcilik tekniği Bakü deniz yolları okulu olarak adını aldı. Haydar Aliyev’inde katkılarıyla Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun 15 Temmuz 1996 tarihli 91 sayılı kararı ile Azerbaycan Devlet Deniz Akademisi kuruldu. Böylece Azerbaycan eğitiminin yeni bir yönü olarak ticaret gemilerinde çalışmak için nitelikli denizci kadrolar hazırlayan tek yüksek okul oldu.

Denizcilik ruhumda var uçsuz bucaksız uzak diyarlara yolculuk tam bana göre, gökyüzüyle, denizin arasında geleceğe doğru ilerlemek istiyorsan.. Azerbaycan Devlet Denizcilik Akademisi tam sana göre…

Okuyacağın okulda hangi fakülteler, bölümler var merak mı ediyorsun?

 Hemen göz atmalısın…

Akademi’de 3 fakülte, 16 bölümden oluşmaktadır. 

“Deniz tekniği ve teknolojisi”
Fakültede öğretim süreci 6 bölüm üzerinde yapılır.

“Gemi Yapımı ve gemi tamiri”,  “Gemi enerji cihazları”,  “Deniz yolları ve hidroteknik cihazlar”;  “İnsani konular”,  “Matematik”  ve “Diller”

“Deniz navigasyonu ve yönetimi” Fakültesi:
• “Navigasyon mühendisliği”
• “Ulaşımda sevkiyatlar ve yönetimin organizasyonu mühendisliği” (su ulaşımı üzere)
• “Ulaşım servisi”
• “Yönetim”

Fen seviyesinde: 

• “Ulaşımda sevkiyatlar ve yönetimin organizasyonu” (su ulaşımı üzere) 
• “Gemicilik ve gemilerin hareketinin yönetimi”

 Fakültede öğretim süreci 5 bölüm üzerinde yapılır: 
• “Navigasyon” 
• “Geminin yönetimi” 


Bir yanıt yazın